2012. október 25., csütörtök

Cukkinis linguine felturbózva














Úgy tünik drága Párom sikeresen lefertőzte az egész családot. Mindenkinek lázasan "csillog" a szeme, folyik az orra de legnagyobbik Fiam és Legkisebbikem Barátnője még köhög is. Én sem úsztam meg, lassan olyan leszek mint Rudi a rénszarvas a piros orrával :), és annyit tüsszögök, hogy borzalom, főleg a fájós derekam miatt!! Rengeteg pzs  fogy, szerintem 100-150 simán elmegy naponta. 


Szerencsére a tegnapi ebédből  maradt annyi, hogy kis átalakítással  elég lett mára is, úgyhogy nem kellett sokat a konyhában időznöm.  A levest felforraltam, hátha kér valaki. Második fogásnak pedig a tegnap megmaradt cukkinis tésztát alakítottam át.


Ehhez egy tűzálló tálat kikentem olíva olajjal, beleöntöttem a maradék cukkinis-csípős tésztát. Három érett paradicsomnak lehúztam a héját, és egészten apró kockákra vágva belekevertem a tésztába. Aztán ráöntöttem egy üveg Parioli paradicsomos tésztaszószt, azzal is elkevertem. Reszelt sajtot is tettem a tésztához, kb. annyit ami a tetején látható, azt is beleforgattam, a végén egy kisebb szál kolbászt rákarikáztam, és azt is hozzákevertem. Eligazgattam a tésztát, újra megszórtam durvára reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben szép pirosra sütöttem. 


Csak Apa evett levest, mi többiek csak tésztát. Mindenkinek nagyon ízlett :)!


















2 megjegyzés: