2012. október 27., szombat

Dinamikus nézet ismertetés


Tegnap óta ismerkedem a Blogger dinamikus nézetével, és egyre inkább megbarátkozom vele, egyre inkább azt érzem, ez tetszik nekem. A váltás pillanatában kétségek gyötörtek, féltem, hogy az egész blogot elrontom, esetleg eltüntetem, de aztán lépésről lépésre megismerkedtem az új lehetőségekkel. Szeretném kicsit bemutatni, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább tetsző arculatot, és saját igénye szerint állíthassa be blogom nézhetőségét. Mert ez a dinamikus nézet arra is lehetőséget ad, hogy mindenki olyannak állítsa be a blogot, amilyet látni szeretne, nem kell mindenkinek a sok kis képet nézni





A blog címe alatti fekete csíkon mindenki kiválaszthatja, hogy melyik a neki legjobban tetsző nézet. 




  • ElsőCLASSIC,











ami szinte ugyanolyan képet mutat a blogról, mint előtte volt látható. A poszt végén lehet megjegyzést hagyni. Különbség csak annyi, hogy az oldalsávból csak néhány funkciót mutat, ez a gördítősáv melletti fekete kiugró csíkon kezelhető







  • Második a fekete csíkon a FLIPCARD, ez adja a legtöbb lehetőséget, ezért én ezt állítottam be magamnak.











Ez a sok kis ugráló kártya, ami nekem azért tetszik, mert pillanatok alatt végig lehet nézni az eddigi összes munkámat. A képre húzva a nyilat, a kártya megfordul, rákattintva kinyílik a posztot tartalmazó ablak, és ugyanúgy olvasható, mint máskor, ugyancsak legalul lehet megjegyzést hagyni. 





Ez a beállítás azért tetszik, mert további választásra ad lehetőséget. A fekete csík alatti fehér részen további négyféle módon lehet keresni


- Az első Recent feliratra kattintva jelenik meg  a Flipcard kezdő oldala.










- A második Date felirattal időrendbe szedi a kis képeket. (Arra még nem tudtam rájönni, hogy  mi alapján rendezi, mert volt, hogy 2012 augusztusig rendezte, volt hogy februárig visszament.)





Utóirat 2012. nov.5.18:21


Rájöttem!! Mindig addig szedi időrendbe a recepteket, amíg a kisképek képernyőre kerültek. Tehát ha 2011 februárig néztem, akkor addig az időpontig listázott. Ha teljesen a legelső receptig visszamentem 2010.dec.4. Kocsonya), akkor mindent időrendbe szedett. 










- A harmadik Label felirat cimke szerint adja ki a képeket, de úgy tűnik, csak rövid időre visszatekintve.










- A negyedik Author feliratra kattintva szerző szerint keres - ez főleg olyan blogoknál lehet érdekes, ahol több szerző is ír a blogba. Úgy látom, kb. 1 hónapra visszamenőleg dolgozik.




  • Vissza a fekete csíkra, Harmadik lehetőség a MAGAZINE













amiben a legfrissebb poszt részletesebben látható, a többi kis képként szövegidézettel, de ha bármelyikre rákattintanak, ugyanúgy kinyílik a poszt, mint az előzőnél.







  • A negyedik lehetőség a MOSAIC













kisebb-nagyobb képek mozaikba rendezve, az utóbbi napok "terméséből", bármelyikre kattintva kinyílik a bejegyzés.







  • Ötödik lehetőség a csíkon a SIDEBAR













ennél baloldalon görgethető kisképes címek láthatók, kattintásra nyílik a kívánt bejegyzés.







  • Hatodik a sorban a SHNAPSHOT











ami a bejegyzések összes képét mutatja, a kiválasztott képre kattintva a hozzá tartozó bejegyzés jelenik meg.






  • Hetedik a fekete csíkon a TIMESLIDE












ennél az első oszlopban képpel és részlettel, a második oszlopban csak részlettel, a harmadikban csak címmel mutatja a bejegyzést, ami kattintásra kinyílik.



Kiemelném még a dinamikus nézet keresőjét, ami a blog címsorában van search felirattal, csak be kell gépelni a keresett kifejezést, (pl. cukkini,) az utolsó hónap találatait kis képekben jeleníti meg, a régebbi találatokat a képernyő jobb oldalán lenyíló "kártyában".







Röviden ennyit tudtam összeszedni az új nézetről, remélem segítséget jelent a blogom kezelésében.

7 megjegyzés:

  1. Hát őszintén én útálom ezt a nézetet, nem tudtam, hogy így hívják:) De ez a te blogod, ha neked tetszik, akkor jó:)

    VálaszTörlés
  2. Kicsit töménynek tartom,szerintem jobb a régi,sokkal közvetlenebb,személyesebb!!!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ne tedd! Annyira személytelen ez a formátum. Sokkal jobb a régi! Inkább próbálj ki más elrendezést és fotót, ha unod a régit! :o)

    VálaszTörlés
  4. Húúúúú, én mikor megnyitottam, majdnem el is hagytam az oldalt, mert azt hittem, rossz helyen járok. De ha neked tetszik, akkor majd megszokom :)

    VálaszTörlés
  5. Trollanyu, Mellissina, Illéskrisz és Pitz - köszönöm a hozzászólásokat, sokat gondolkodtam pro és kontra, aztán úgy határoztam, hogy most kicsit ezt a dinamikus nézetet hagyom. Tetszik. A fenti leírás alapján ki tudjátok választani, milyen módon akartok olvasni. Lehet hagyományosan is, és azon kívül még 6 féle módon. Remélem végül mindenki elégedett lesz :)!

    VálaszTörlés
  6. Kedves María, eddig csak olvastalak, most én is jelzem, hogy a hagyományosabb felület szerintem is barátságosabb. De a te blogod, úgy újítasz rajta, ahogy neked tetszik. :))

    VálaszTörlés
  7. Kedves Andi! Köszönöm a visszajelzést! Még mindig gondolkodom a dolgon. Próbáld ki a classic beállítást, az nagyon hasonló a hagyományos felülethez. Néhány napig még türelmet kérek, utána meglátom, hogy így hagyom-e, vagy visszatérek a régi felülethez.

    VálaszTörlés