2013. január 10., csütörtök

Gombás-sonkás rántotta


Általában piritóst szoktunk reggelizni valamilyen rávalóval, de vannak olyan reggelek, amikor egy finom rántotta vagy tükörtojás kell, hogy jobban induljon a nap. A mai reggel is ilyen volt. Apának hagymás-sonkás rántottát sütöttem, magamnak hagymás-sonkás-gombásat. A fiúk nem kértek, mert rohantak. 
Apáéban volt pici olajon megdinsztelt fél fej apróra vágott hagyma, 3 vastagabb szelet sonka csíkokra vágva, 3 tojás kevés sóval elhabarva. 
Az enyémben ugyancsak pici olaj, a hagyma másik fele, 3 kis gomba, felszeletelve, csipetnyi só és bors, egy vékony szelet sonka csíkokra vágva és ugyancsak 3 tojás kevés sóval elhabarva. Csak a gombás-sonkásról készült kép, mert mire elkészültem vele, Apa az Övét már megette :).

2 megjegyzés:

  1. Ezt mi is nagyon szeretjük.Akár sonka nélkül is nagyon finom tud lenni. Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem csak gombával is, de ha már elővettem a sonkát, akkor az én rántottámba is került belőle egy kevés :)!

    VálaszTörlés