2013. január 1., kedd

Szilveszteri vacsora - sörös bőrös sült sertéscomb















Az elmúlt év hideg szilveszeri vacsorája után az idén meleg vacsora készült, mielőtt az ifjúság szétszéledt. Így biztos lehettem benne, hogy nem isznak éhgyomorra, nem fogja úgy fejbevágni őket az alkohol. Délután szedegették a minipizzákat, de bulizás előtt jól belakhattak a sertéssültből tepsiskrumplival és savanyúsággal. A hentesnél szép bőrös-csontos combszeleteket láttam, vettem is belőle két szeletet. Azokat fűszereztem be sóval, fokhagyma granulátummal, chiliporral és őrölt köménnyel. Alá és rászeltem egy nagy fej hagymát, aláöntöttem egy pohár sört majd alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toltam, jó két óra 15 percre. 















Egy óra elteltével egy másik - sütőpapírral bélelt - tepsin karikára vágott, a húshoz hasonlóan fűszerezett, kevés olajjal és sörrel meglocsolt krumplit toltam alá. A sütés utolsó negyedórájában a krumplit már kivettem, és a húst fólia nélkül grilleztem 250 fokon, - egyszer megfordítva, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Csemege uborkát, vagy céklát lehetett hozzá választani, és egy pohár pezsgőt is megittunk utána - mert most egyik gyerek sem kocsival ment bulizni.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése