2013. január 13., vasárnap

Mai ebédünk: Csontleves grízgaluskával, marhapörkölt

Az ebéd egy részét - a csontlevest - még tegnap előre megfőztem, nagy fazékban, hagyományosan, sok zöldséggel a tarja csontjából, így ma sokkal könnyebb dolgom volt. Ma csak gyorsan összevágtam a marhalábszárat, hagymát, és Zepter edényben, de teljesen hagyományosan odatettem a marhapörköltet főni. Utána még volt időm blogolni is, aztán visszatértem a konyhába, elkészítettem a gízgaluskát, leszedtem a zsírt a hűtőből elővett csontleves tetejéről, felforraltam, tálra szedtem a húsokat és zöldségeket, a levet átszűrtem, amikor újra forrt, beleszaggattam a grízgaluskát kb.fél teáskanálnyi méretűeket (hosszra egy, széltére fél teáskanálnyiakat). Fedő alatt, takarékon főztem 20 percig, hogy a közepe is rendesen átfőjjön, ezalatt legalább háromszorosára duzzadt, . Isteni lett :)!!
A grízgaluskát egy jó fél-háromnegyed órával a levesbe főzés előtt elkészítettem és folpackkal letakarva hűtőben tároltam, hogy legyen ideje a gríznek magába szívni a tojást. Ezeket használtam hozzá: 2 db tojás (M-es méretű), csipet só, kávéskanálnyi szárított petrezselyemzöld, pici őrölt bors, csipetnyi sütőpor, 6 evőkanál gríz. 
 A marhapörkölthöz sós-köményes burgonyát főztem köretnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése