2013. január 13., vasárnap

Zserbósabb muffin - kísérlet :)


Csak izgatta a fantáziámat az a bizonyos zserbósabb muffin, ezért ebéd után, amikor a család szuszókálni ment :) bevettem magam a konyhába kísérletezni. A múltkor már vázolt elképzelésem szerint próbáltam a zserbósabb muffint megalkotni. 
Ezeket használtam hozzá: 
Száraz alkatrészek:  15 dkg darált dió, 15 dkg rétes liszt, 1 citrom és 1 narancs reszelt héja + az utolsó  pillanatban 3 evőkanál baracklekvár
Nedves alkatrészek: 15 dkg Flóra margarin, 10 dkg kristálycukor, 2 nagy házi tojás (az egyik kétszékű volt, így olyan volt, mintha 3 kis tojást használtam volna), 3 evőkanál baracklekvár
A tetejére tettem még: 1-1 darabka étcsokit, 1-1 darabka sütésálló baracklekvárt, 1-2 darab cukrozott narancshéjat

Ahogy kell, külön tálban összekevertem először a száraz alkatrészeket a baracklekvár kivételével, aztán a maragarint kikevertem a cukorral, hozzákevertem a tojásokat, végül a baracklekvárt. Mielőtt a kétféle anyagot összekevertem volna, akkor tettem a száraz anyagokhoz is 3 evőkanál baracklekvárt. A masszát 12 adagos, papírkapszlival bélelt muffinsütőbe adagoltam, miden muffin tetejébe nyomtam egy darabka étcsokit, egy-két darab cukrozott narancshéjat, és egy-egy darabka sütésálló baracklekvárt. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 25 percig, de az utolsó 5 percben a hőt 160 fokra mérsékeltem, mert már nagyon pirult a teteje. Nagyon finom lett, sokkal szaftosabb, mint a múltkori, de még mindig nem elég zserbós ízű. 
A Férjem erre azt mondta: "Hagyd már azt a zserbót. Ez nem zserbó, hanem muffin. Ez így jó, ahogy van, de sose lesz belőle zserbó" - úgy tűnik a pasik gyorsan megmondják a tutit :D!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése