2013. január 20., vasárnap

1000. bejegyzésem:)!! Rántott sertésláb, sertésmáj, csirkemellfilé, Cordon bleu


 Ma ebédre a szokásos módon, gyorsfőző fedővel készült csirkeleves után


a címben is felsorolt sültek készültek (sütési sorrendben): rántott csirkemellfilé, sertésmáj, sertésláb és cordon bleu (utóbbi új olajban). 
A csirkemellfilé közepeket sóztam, és kicsit kivertem. A körmöt is sóztam kicsit panírozás előtt. A májat csak sütés után sóztam. Mindent szokásos módon paníroztam, lisztbe, kevés sóval elhabart tojásba és morzsába, utána forró olajban sütöttem meg. A köröm nagyon föcsögött sütés közben. (Tegnap még túl puhák voltak a kocsonyában előfőzött, kicsontozott fél körmök nem mertem paprírtörlőlre szedni, hogy a kocsonyalé leitatódjék róluk, attól féltem végképp ráragadnának. Mára meg, bár a húsok visszaszilárdultak, de már rájuk alvadt a kocsonyalé is, attól fröcsögött az olaj).


A Cordon bleau-höz nagy csirkemell szeleteket vágtam, sóztam, jól kiklopfotam,  két szelet sonkát fektettem rájuk, közé két vastagabb tömbben hagyott sajtot tettem (nem vékony szeletet), a húsokat kettéhajtottam, három hústűvel összetűztem, úgy paníroztam. A nyílásoknál dupla panírral, vagyis a három nyitott oldalt kétszer mártottam tojásba és morzsába. Sütésnél az első oldalát fedő alatt sütöttem (vigyázni kellett, mert ez is fröcsögött, de csak míg a fedő rajta volt). Tálalás előtt a hústűket kiszedtem belőle és ferdén felvágtam a szeletet.


Sült krumplit készítettem hozzá, meg csípős csalamádé is volt, de a savanyúság helyett majonézt is lehetett választani. Nagyon finom ebéd volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése