2013. január 6., vasárnap

Töltött gomba, rántott karaj és rántott sajt




Nem kellett ma levest főznöm, tegnapról maradt. Gyors második fogásként rántott karajt és rántott sajtot készítettem, amiben semmi újdonság nem volt, mégis - vagy talán éppen azért :) - nagyon örült a család. Apa a rántott húsnak, a fiúk meg a rántott sajtnak.

(6 szelet karajt és 8 szelet sajtot rántotam ki.)
De hogy a saját kedvemben is járjak, nekem is legyen valami, amit imádok, megtöltöttem 6 gombafejet is, aminek hozzávalói: 6 nagyobb, tölteni való gomba, só, néhány szeletke sonka, sajt, szalonna.
A gombafejeket megtisztítottam (kalapjukról lehúztam a bőrt), tönkjüket kitörtem, a tönkök végét levágtam, a kalapokat és a tönköket besóztam kissé, és állni hagytam. Jó félóra állás után a kalapokat a mikró crisp táljára raktam és 6-7 percig elősütöttem a mikró crisp-grill fokozatán. Ezután elkészítettem a tölteléket: a gombák tönkjének közepéből kiszedtem azt a kissé szivacsos, puha részt, aztán a tönköket egészen apró kockákra vágtam. Ugyanilyen pici kockákra vágtam pár szeletke sonkát és trappista sajtot, majd az apró kockákat összekevertem a deszkán. Kanállal a gombákba töltöttem, egy-egy szelet sajtot tettem rá és egy-egy pici szeletke erdélyi szalonnát tettem a tetejére. Tálalás előtt 8 percig sütöttem szintén crisp-grill fokozaton, de lehet, hogy 1 perccel rövidebb idő is elég lett volna. Az én gombám is nagyon finom lett és a család többi tagja is elégedett volt a mai ebéddel. Ja majd el felejtettem: tejszínnel, tejföllel, pici vajjal és maragarinnal kikevert törtkrumpli volt a köret

2 megjegyzés: