2013. február 13., szerda

Sűrű tarhonya

Ma délután néztem a tévét egy kicsit, az m1-en Ízörzők volt. Utána rámentem a YouTube-ra beírtam a keresőbe "ízőrzők", és kijött egy csomó ilyen műsor. Nem tudom miért, a halasi műsor 3. részébe pillantottam bele, és ott láttam a pásztor tarhonya elkészítését, igaz Halas környékén sűrű tarhonyának hívják, a főzése valamikor 1:56-nál kezdődik.
Végignéztem a filmet, aztán sűrű tarhonya készült nálunk is vacsorára Legnagyobbikom kivételével mindenkinek. Mert Ő ma is pacalpörköltet vacsorázott.
Ezeket használtam hozzá: 12 dkg házi füstölt szalonna felkockázva, 50 dkg tarhonya (gyermelyi), 1 fej hagyma felaprózva, 5 dkg házi szalámivég, 4 dkg füstölt kolbász, 5 db kisebb krumpli, 2 fehér kanál csípős fűszer paprika, 2-2,3 liter forró víz, só ízlés szerint. 
A szalonnát kis kockákra vágva kiolvasztottam, hozzáadtam a tarhonyát és világosra pirítottam.
Én ekkor raktam bele a felaprózott hagymát, feldarabolt kolbászt és szalámi véget, és a vékony szeletekre vágott krumplit is,
utána fűszereztem, és felöntöttem forró vízzel. 
Vagy 35-40 percig főztem, mert a tarhonya nem egyenletes szemű volt, a nagyobb szemek nagyon nehezen puhultak meg. Végül azért csak elkészült és nagyon finom volt.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése