2013. február 1., péntek

Brokkolis-sonkás-szalámis tészta

Expressz zöldséges-tésztás ebéd készült ma Apának és nekem egy gyönyörű fél kilós brokkoliból, 4 kicsit vastagabb szelet sonkából és 4 szelet házi  paprikás szalámiból. A brokkoliról levágtam a rózsákat, a szárat tisztítás után feldaraboltam, és kevés olajon, só,  fokhagyma granulátum és 2 dl forró víz hozzáadásával 5-6 percig pároltam,
utána hozzátettem a brokkolirózsákat is, majd az apró darabokra vágott sonkát és szalámit. Picit még megsóztam és kevés fokhagyma granulátumot is tettem rá, aztán újabb 5-6 percig pároltam. Így megtartotta harsogó zöld színét és picit roppanós is maradt, de így volt isteni.

Közben tésztát főztem hozzá, és máris tálaltam ezt az üde zöldséges fogást. Férjem ugyan hisztizett egy kicsit, (- persze több rózsaszín hozzávalót szeretett volna) és félrepöckölte a tányérján az utolsó néhány darab brokkolit, de végül szelíd erőszakkal rábírtam, hogy megegye :).



Vacsorára, mire mindenki hazaért kevésbé zöld fogás készült, ami a fiúk kedvence, és szerintem az idén még nem is volt: csirkepörkölt. 6 alsó combból és 6 farrészből. Ezek a húsok akkorák voltak, hogy alig fértek a közepes gyorsfőző fedővel használható edénybe. Én jóllaktam egy farrésszel - persze tésztával és savanyúsággal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése