2013. február 19., kedd

Egyszerű paradicsomos tészta

Miután hazajöttünk a köszöntésből, kellett valami harapnivaló, mert ma csak pár melegszendvics volt a fő kaja és kenyér is kevés volt itthon. Tésztám viszont mindig van tartalékban, hát ahhoz nyúltam. Paradicsomos tésztát csináltam, de nem akartam semmi húskészítményt, se konzerv halat beletenni. 
Hozzávalók:  kevés olaj, 1 kisebb fej nagyon apróra vágott hagyma, 6-6 dl forró víz és 100 %-os paradicsomlé, 1 fehér kanál só, pár csepp édesítőszer, 1-1 kávéskanál szárított oregano és fokhagyma granulátum, néhány tekerésnyi olasz szárított zöldfűszer keverék,  kevés chilipor, 1 csomag (500 gr) linguine tészta kettétörve. A tetejére esetleg reszelt sajt.
A hagymát megdinszteltem az olajon, felöntöttem vízzel és paradicsomlével, fűszereztem, és amikor lobogva forrt, beletettem a tésztát. 10-12 percig főztem, utána tálaltam. Legtöbben csak úgy ettük sajt nélkül, de Apa reszelt sajttal is megszórta. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése