2013. február 12., kedd

Sonkás-tojásos reteksaláta



Az előbb nézegettem az általam olvasott blogokat, és megakadt a szemem Jutka sonkás tojássalátáján. Annyira megtetszett, hogy elrohantam a konyhába, előkaptam a tojást, odatettem főni, aztán megmostam az összes itthon lévő retket és zöldhagymát, és máris nekifogtam a salátának. 
Hozzávalók: 10 db tojás, 2 csomag hónapos retek (12-14 db/ csomag), fél sörretek vagy vajretek (nagyobb fehér héjú kerek retek), 2 csomag zöldhagyma, kb. 15 dkg sonka, 3-3 evőkanál tejföl és majonéz, 1 teáskanál dijoni mustár, fél citrom leve, só, bors ízlés szerint.


A retkeket, zöldhagymát, sonkát felszeleteltem, tálba raktam, elkevertem. 5 keménytojást apró kockákra vágtam (tojásszeletelővel elvágtam, aztán 90 fokban elfordítottam és újra elvágtam), azt is hozzáadtam. Kikevertem az öntetett majonézből, tejfölből, mustárból, citromléből, sóval, borssal ízesítve, és a salátába kevertem. Ha valakinek nem elég szaftos így a saláta, az tehet még rá majonézt, vagy tejfölt ízlés szerint. A tányérba szedett salátára felkarikázott keménytojás díszítést tettem. Isteni volt!! Köszi az ötletet Jutka :)!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése