2013. február 21., csütörtök

Rakott krumpli + sonkával, tejszínes tejföllel

Tegnap beígértem a fiúknak, hogy ma rakott krumpli lesz vacsira. Legnagyobbikom egyből mondta, hogy ne újítsak semmit, csak hagyományos rakott krumpli legyen. Azért egy picit csak újítottam, mert a 2 nagypoharas 20 %-os tejfölt kb. 1,5 dl tejszínnel hígítottam kicsit, és egy kis sonka is került bele. De mindkettő nagyon jót tett a rakott krumplinak. Megfőztem hozzá egy 5,8 literes fazék krumplit (gyorsfőző fedővel szokásos jelzések után 15 perc),  és 17 tojást (végül 14-et használtam fel). Amíg ezek főttek, felszeleteltem 2 kis szál pick kolbászt, és kb. 15-20 dkg szendvics sonkát.
Aztán elkezdtem a lepakolást. 1,5-2 evőkanál margarinnal kikentem a nagy tepsit, kiraktam egy sor krumplival. Megsóztam, aztán egy tojás sor következett. Ezt is megsóztam, és tejszínnel hígított tejföllel locsoltam meg jó alaposan. Erre következett a kolbász és sonka, aztán kb. 12 dkg fagyos vaj vékonyra szeletelve és legvégül a záró krumpli sor. Erre is tejszínnel hígított tejfölt kentem és durvára reszelt trappista sajttal megszórtam. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam és megsütöttem. Az elkészítése kicsit hosszadalmas, de megéri a fáradtságot, mert nagyon finom étel, bár kicsit nehéz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése