2013. február 8., péntek

Fokhagymás-rozmaringos sültcsirke sültkrumplival


 
Kapkodós vacsora készült ma nálunk, de azért nem panaszkodott senki. Akciósan vettem farrészes csirke felsőcombot, meg külön alsócombokat is, mindkét húsfajtából tizenkettőt. Úgy gondoltam, ez hétvégére is elég lesz. Ebből ma elkészítettem hatot-hatot. Nem volt valami szép a bőrük, ezért azt most lehúztam fűszerezés és sütés előtt, ami jelentősen meggyorsította az előkészületeket. Utána fűszereztem a húsokat sóval, őrölt borssal, fokhagyma granulátummal, szárított rozmaringgal, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire raktam. Kevés olajjal meglocsoltam, aztán 200 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben lefedés nélkül sütöttem 1 órán át. Az utolsó 10 perc előtt megforgattam a húsokat.




 
 Amikor a hús már a sütőben volt, megtisztítottam 10 db közepes krumplit, hasábokra vágtam  és forró olajban szép pirosra sütöttem. Konyhai törlőpapírra szedtem, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla, utána megszórtam sóval, őrölt borssal és fokhagyma granulátummal. Nagyon finom szaftos, ízletes vacsoránk volt, csípős ketchup-ot ettünk hozzá.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése