2013. február 18., hétfő

Tejfölös-currys pácban sült csirkecomb

Vacsorára, mire mindenki hazaért, 6 farrészes csirkecombot pácoltam be tejfölös - hot madras currys pácba. Így még soha nem készítettem csirkét, de hallottam, hogy az indiai konyhában gyakran pácolnak joghurtba. Most nekem az nem volt itthon, csak tejföl, hát ezt az alternatívát választottam. Egy kicsit sűrű volt a tejföl, ezért egy kis főzőtejszínnel hígítottam, utána kevertem bele a fűszereket.
Hozzávalók: 6 farrészes egész csirkecomb, fél pohár nagy poharas 20 %-os tejföl (Pilos), 2 evőkanál 12%-os tejszín, 2 fehér kanál Hot madras curry por, 1/2 kávéskanál chili por, 1 fehér kanál só.
A csirkehúsról leszedtem a bőrét. A tejfölt fölhígítottam tejszínnel és alaposan elkevertem benne a fűszereket. Ilyenkor meg lehet kóstolni. Nekem már a pác is nagyon ízlett. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, aztán ecsettel körben mindenütt jó vastagon bekentem a húsokat a páccal, majd tepsire pakoltam. 

Egy órán át hagytam szobahőmérsékleten állni, utána tettem be 180 fokra előmelegített és légkeverésre állított sütőbe lefedés nélkül. 70 percig sütöttem, míg ilyen szép lett.


Kockára vágott krumplit sütöttem hozzá. Nagyon finom volt a husi, de a krumplit is szívesen mártogattuk a mellette látható sárga tejfölös szaftba, ami isteni fűszeres volt. 
A sütés elején a lakást pirított dióra emlékeztető illat töltötte be, akkor megijedtem, hogy meg fog égni a vastagon pácolt husi, de szerencsére nem történt ilyesmi, szép pirosra és omlósra sült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése