2012. június 13., szerda

Gyors borsos tokány - csirkemellből










A tegnapi ebédről maradt isteni borsólevesünk és megmaradt szinte az összes krumpli. Ma csak valami kis húst kellett mellé készíteni. Volt itthon még egy kevés csirkemell filé, abból készítettem gyors borsos tokányt.


Hozzávalók: kevés olaj, 2 kisebb fej hagyma, 60 dkg csirkemell filé, 1 púpos fehér kanál ételízesítő, 3 kávéskanál őrölt bors.


A hagymát apró kockákra vágtam, a csirkemellet szeleteltem, aztán felcsíkoztam. Kevés olajon üvegesre dinszteltem a hagymát, ráraktam a csíkozott csirkemellet, fűszereztem ételízesítővel és borssal, és erős tűzön addig pirítottam, míg az alatta maradt zsiradék tiszta, átlátszó nem lett, akkorra átsült a hús. Közben mikróban megmelegítettem a margarinos törtkrumplit és máris tálalhattam a gyors - és finom- csirke borsos tokányt, így három ragadozómnak megint volt mit enni:)!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandó:) Nálunk a csirkemell a leg, így többnyire abból készül minden, a tokány is:)

    VálaszTörlés
  2. A csirkemell tényleg szuper alapanyag, sokféleképpen és gyorsan elkészíthető. Igazi Jolly Joker a konyhában :)!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Lilla, tudom, nem nagy valami, de finom volt, ragadozóimnak nagyon bejött:)!

    VálaszTörlés