2012. június 4., hétfő

Sült oldalas









Tegnap már írtam az ebéd bejegyzésemben arról, hogy az ebéddel együtt a maradék oldalast is megsütöttem. Pénteken elfogyott a saját összeállítású sertéssült fűszerkeverékem, most nem volt kedvem új adag kikeveréséhez, ezért a Legkisebbikem Barátnőjétől kapott számtalan fűszer között válogattam. A flekken fűszerhez nem volt kedvem, mert az illata nem nyerte el a tetszésemet, Párom pedig kikötötte, hogy nagyot ne újítsak az ízvilágon, mert azt szereti, ahogy eddig készült a sült. Találtam egy Gulyás fűszerkeveréket és egy Petrezselymes fasírt fűszerkeveréket, ezeknek az összetétele hasonlított legjobban az általam összeállított sertéssült fűszer ízvilágához, így ezzel a kettővel fűszereztem meg az oldalast.









A tepsi húshoz felhasználtam a teljes gulyás fűszerkeveréket, és a fasírt fűszerkeverék felét. A tasakok hátoldaláról megmutatom az összetételt. 














A befűszerezett oldalast 175-180 fokon, légkeverésen sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben, folyadék hozzáadása nélkül, alufóliával lefedve kb. 2 órán át. Ilyen lett a végére, úgy, hogy még pirítani sem kellett:









Megkóstoltuk már tegnap, isteni finom, kellemesen fűszeres pecsenyénk lett, amit akár hideg sültként kenyérrel és zöldségekkel, vagy salátával ehetünk, de főzelékekre (pl. zöldbab-, kelkáposzta-, krumpli-, tökfőzelék, spenót, kaporszósz stb.) feltétként is nagyon finom. 







2 megjegyzés: