2012. június 6., szerda

Tepsis süllő






Tegnap este Legnagyobbikom egy gyönyörű hatalmas süllőt hozott haza, akkorát, hogy csak átlósan fért a nagy tepsibe. Csak ma estére sütöttem meg vacsorára, mire hazaért. Tettem köré néhány újkrumplit is megsülni, de közben Skype-oltam az Unokákkal, így mire észbe kaptam, a krumpli egy része ehetetlenül keményre sült. A süllő még finom volt. Nem volt túlfűszerezve egyik sem. A süllőre és a krumplira is csak sót, kevés őrölt borsot tettem és leheletnyi fokhagyma pelyhet daráltam. Jóformán nem is érződött rajta. A sütőpapírt margarinnal kentem meg, és a fűszeres halra és krumplira is margarindarabkák kerültek. 














5 megjegyzés:

  1. Nagyon étvágygerjesztő ez a halacska. Még soha nem ettem süllőt, pedig biztosan nagyon finom a húsa. Szerencsés vagy, hogy a fiúk szeretnek horgászni, és a szerencse is melléjük szegődik. Kicsit irigykedem, mert mi is szívesen ennék többször, de sajnos a halasnál nagyon drága.

    VálaszTörlés
  2. Tudom, hogy nagyon szerencsések vagyunk nagy Ho-horgászommal, mert tényleg sok halat hazahoz. A süllő is és a harcsa is nagyon finom, mindkettőt nagyon szeretjük.Én Téged irigyellek kicsit, amikor Te lazacot vagy pisztrángot készítesz, mert én meg olyat nem ettem még:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon irigyellek a horgászok miatt. Mi is szoktunk menni, de elég ritkán. Ha fogunk, akkor csak keszeget és pontyot. Ilyen nemes halakat nem. Szóval istenien néz ki a süllőd! Én máris a tepsiből csipegetném...

    VálaszTörlés
  4. Csodálatos látvány! Kivéve a fejét... ;DDDD

    VálaszTörlés
  5. Illéskrisz - Köszönöm :). Mi is a tepsiből szedegettük, a végén csak a feje maradt.

    Petra - szegény nem tehet róla, hogy ilyen sülve ilyen randa :D

    VálaszTörlés