2012. június 5., kedd

Krumpliremegős :)







Egy fél lábasnyi vékony hasábokra vágott, sós vízben főtt újkrumpli maradt a vasárnapi ebédből, ami a sertéspörkölt egyik körete volt. Sajnáltam volna kidobni, ezért azon gondolkodtam mit lehetne belőle készíteni, és hogy valami tepsis-sült változat felfrissítené és finomabbá is tenné. Aztán eszembe jutott, hogy milyen finom lehetne, ha olyan tejfölös-tojásos habarással önteném le, mint a rakott zöldségeket szoktam, aztán már mozgásba is lendült a dolog. Gyorsan kibéleltem sütőpapírral egy közepes méretű tepsit, a papírt kicsit megolajoztam, aztán elterítettem rajta a főtt újkrumpli hasábokat, és nyakon öntöttem a "habarással", ami nem más, mint két (falusi, kapirgálós tyúktól származó) tojás, és 3/4 pohár nagy poharas 20 %-os tejföl turmix-szal jó habosra keverve. Tetejére is pakoltam még a sűrű és krémes tejfölből kb. 1/2 nagy pohárnyit, aztán kevés trappista sajtot reszeltem rá, ekkor eszembe jutott, hogy a habarásba nem tettem sót, ezért gyorsan megpergettem kevés val és betoltam a 200 fokra melegített sütőbe. Rövid időn belül isteni illatok áradtak a sütőből. Nem tudom mennyi ideig sütöttem, talán 20-25 perc volt. Amikor kivettem, és megmozgattam a tepsit, olyan habosan remegős volt az egész és így nézett ki:











Az illata, mint egy túrós vagy tejfölös pitéé, fantasztikusan finom. Hagytam kicsit hűlni, aztán megkértem Legkisebbikemet, tegyük át a tepsiből papírral együtt a nagy vágódeszkára, mert az érződött, hogy úgy könnyebb lesz szeletelni, és adagolni. Gyönyörűen sikerült áttenni, aztán felszeleteltem,










tányérra tettem és már kóstoltam is. Finom, remegősen habos tejföl, kellemes sósság, alul  kicsit pirult krumpli, tetején a pirosra sült reszelt sajt. Komolyan mondom, nagyon finomra sikerült. Magában is megállja a helyét egy hús nélküli ebédben. 


Én ma csak ezt ettem a tejfölös gombakrémleves után, ami szinte szóról szóra ugyanúgy készült, ahogy azt már régebben leírtam, csak kicsit kevesebb gombából (kb. 20 dkg), és csak 1 liter vízzel.









Ragadozóimnak még volt vasárnapról sertéspörkölt és egy adag tarhonya, főztem még egy adag tésztát hozzá, hogy az összes ragadozónak jusson belőle. Azért Ők is megkóstolták a "krumpliremegősömet", megállapították, hogy nagyon hülye nevet adtam neki, és azt is, hogy finom, de azért egyből a kolbászt kezdték hiányolni belőle... Pasik.... se velük, se nélkülük nem lehet kibírni :D!!









6 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos, finom lehetett!
    Eltaláltad a nevét, látszik rajta hogy valóban "remegős"!

    VálaszTörlés
  2. Klassz kis remegős krumplit hoztál össze:) Maradékot nem dobunk ki, én is ezt tanultam, nem is tudnék kidobni semmit sem:)

    VálaszTörlés
  3. Kár lenne bármit kidobni, pláne ha az "újrahasznosítás" eredménye ilyen guszta és finom.

    VálaszTörlés
  4. Marisz57 - Tényleg isteni volt melegen, és hidegen egyaránt :)

    Trollanyu - Köszi :), kár lett volna kidobni, nagyon fincsi fogás kerekedett belőle :)!!

    Hobbychef - Pont így gondolom én is, köszi:)!!

    VálaszTörlés
  5. Jó ötlet volt! Így legalább nem kellet kidobni. Friss salátával mennyei eledel... :o)

    VálaszTörlés
  6. Nem ettünk hozzá salátát, anélkül is isteni volt! Ízre teljesen olyan volt, mint egy tejfölös lepény.

    VálaszTörlés