2012. június 27., szerda

Tarhonyás őzgulyás










A tegnapi ebédről megmaradt egy tálka pirított tarhonya és egy fél tálka őzpörkölt. Ez négy embernek már kevés lett volna, ezért megint felturbóztam, így négyen, vagy akár többen is tudunk belőle enni, még kétszer is. Nagyon finom tartalmas leves lett. 


Ezekből az alapanyagokból készült: pici olaj, 1 hagyma, 3 krumpli, 2-2 petrezselyemgyökér és sárgarépa, 1/3 zellergumó, darabka zöldpaprika, zeller és petrezselyemzöld, 1-1 fehér kanál ételízesítő és só, 1-1 kávéskanál őrölt kömény és fokhagyma granulátum, 2-3 fehér kanál fűszerpaprika, 2,5 liter forró víz, maradék őzpörkölt és pirított tarhonya. 











Ugyanúgy készült, ahogy azt  ITT  már leírtam. Különbség annyi, hogy nem tészta került bele, hanem a pirított tarhonya. Isteni finom lett. Bármilyen pörkölt maradékot finom levessé lehet alakítani ilyen módon, érdemes kipróbálni :).







Először a hamis gulyás készül...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése