2012. június 18., hétfő

Petrezselymes-gombás linguine










A tegnapi ebédből olyan sok maradt, hogy ma nem kellett (volna) főznöm. Volt viszont a hűtőben egy darab doboz gomba, ami már nagyon felhasználás után kiabált. Ma ezt főztem meg egy kevés linguine-vel ebédkiegészítésnek. 


Hozzávalók: kb. 35 dkg apró csiperke gomba, 1 fej hagyma, kevés olaj, só, őrölt bors, nagy csokor petrezselyem és zeller zöldje vegyesen, 20 dkg linguine, 0,5-0,6  liter forró víz, fél fehér kanál só. 


A gombát megtisztítottam (a tönkök végét levágtam, a kalapokról lehúztam a bőrt), és cikkekre vágtam. A hagymát felapróztam, és egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre dinszteltem. Ráraktam az előkészített gombát, sóztam, borsoztam. A petrezselyem és zeller zöldjét alaposan megmostam, lerázogattam, és apróra vágva a gombára tettem. Amikor zsírjára sült, felöntöttem forró vízzel, beletettem a sót, és újraforrás után a kettétört linguine-t. Először csak 10 percig főztem fedő alatt, de ezután még nagyon roppanós volt a közepe, további 2 x 2 percet adtam neki. A a második 2 percben már fedő nélkül forraltam, hogy az összes lé eltűnjön alóla és máris  szedhettem belőle. Nagyon finom fűszeres fogás lett.  










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése