2012. június 23., szombat

Mai ebédünk: Karfiolleves, rántott zöldségek petrezselymes újkrumplival




Rántott cukkini (leheletnyi fokhagymával ízesítve), karfiol és padlizsán petrezselymes újkrumplival








A tegnapi szalonnázás után ma valami zöldséges ételben gondolkodtam. Már napok óta tervezem, hogy rántott karfiolt készítek, így ma végül az lett az ebéd, karfiollevesben előfőzött karfiolból. Viszont egy fej karfiol levesnek és rántott karfiolnak kevés lett volna, ezért kirántottam még egy padlizsánt, ami a hűtőben árválkodott már egy ideje, illetve Szüleimtől 4 nagyobbacska cukkinit kaptunk tegnapelőtt, abból is kirántottam még egy szép nagy példányt. A levesben most minden zöldség új zöldség volt, hatalmas csokor petrezselyem- és zeller zölddel és egy fél csípős zöldpaprikával kiegészítve, Legnagyobbikom kedvenc tésztájával, eperszalag tésztával gazdagítva. 










A zöldségeket szokásos módon rántottam ki, lisztbe, pici sóval elkevert tojásba és zsemlemorzsába forgatva. Eltérés csupán a cukkini előkészítésében volt. Ez már nem olyan zsenge cukkini volt, amit héjastól-magostól meg lehetett volna enni, ennek már kemény volt a héja és nagyok a magjai. Tisztítás után hosszában négyfelé vágtam a cukkinit, a magházát kivágtam, és a hosszú negyed cukkinicsíkokat keresztben kettévágtam. Így 8 szelet cukkinit kaptam, ami külsőre úgy nézett ki, mint egy-egy halfilé. Ezeket a darabokat besóztam, és pici fokhagyma pelyhet is daráltam rájuk, ami isteni ízt adott az amúgy semleges ízű cukkininek. Érdemes kipróbálni. 









3 megjegyzés:

  1. Én ma csak reggelit gyártottam, leves maradt tegnapról. Most sül a meggyes piskótám, azzal le is zártam mára a konyhámat...Guszta ebéd, szeretem...ném...:o)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kedvemrevalót készítettél mai ebédetekre is .Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. A rántott zöldségek a petrezselymes újburgonyával most nagyon jöhetne nekem, u.is olyan éhes vagyok megint. (úgy látszik, hozzád mostanában mindig olyankor nézek be, amikor igencsak éhes vagyok - talán azért jövök ide, mert tudom, hogy itt mindig olyan finomakat látok:))

    VálaszTörlés