2011. június 23., csütörtök

Cukkinis-virslis lecsó 2



Az este készítettem még egy könnyű, sok zöldséges ételt, cukkinis-virslis lecsót. Tettem ezt a  "kellemest a hasznossal" jegyében, mert volt még itthon pár csomag, akciós beszerzésből származó virsli, aminek már csak néhány napja volt hátra a szavatossági idő lejártáig. Úgy gondoltam,  ez a savanykás-csípős-kissé füstös ízű étel jó lezárása lesz a napnak, és jól fog esni egy kis hús a sok nyers zöldség után. És így is volt, mindenki hatalmas étvággyal vetette rá magát. Aki kért, kenyeret ehetett hozzá, de kenyér nélkül is nagyon-nagyon finom volt. Az előző leíráshoz képest ez annyiban változott, hogy Anyukáméktól kapott, nagyobb méretű cukkinit raktam bele, aminek a héja már nem volt olyan zsenge, ezért meghámoztam, hosszában négy felé vágtam, a magjait is eltávolítottam, utána szeleteltem vékonyra. A hozzávalóknál szinte minden zöldségből 4 db-ot használtam fel: 
  - 4 db hagyma,  4 db tv paprika, 4 db csípős hegyes paprika, 4 db paradicsom, 1 hatalmas cukkini hosszában 4-be vágva és vékonyra szeletelve, kb. 1 csapott fehér kanál só / vagy ízlés szerint, 2 fehér kanál csípős fűszerpaprika, kb. 8 dl 100 %-os paradicsomlé, 1 teáskanál folyékony édesítőszer, 3 csomag baroni baromfi virsli.
A feldarabolt hagymát dinsztelni kezdtem, majd ráraktam a zöldpaprikákat, a vékonyra szelt cukkinit, és fél csapott kanál sóval megszórva addig dinszteltem, míg a cukkini megpuhult. Ekkor ráraktam a fűszerpaprikát, hámozott, felkockázott paradicsomot, felöntöttem paradicsomlével (mert ezt is úgy szeretjük, ha kissé több leve van), ízesítettem további fél csapott fehér kanál sóval és folyékony édesítőszerrel, főztem néhány percig, aztán beleraktam a falatnyi darabokra vágott virslit, és készre főztem. Így nem kellett hozzá kanál-kés-villa, elegendő volt egy kanál :D! Forrón, és később langyosan is mennyei volt, jó lezárása ennek a tikkasztó napnak.





Cukkinis-virslis lecsó 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése