2011. június 11., szombat

Játék- ki hogyan szereti?





Kedves Blogtársam Roza hívott meg erre a játékra. Ez egy gasztrokvíz, amiből megtudhatjuk, hogy mennyire hasonló a Bloggerek főzési technikája.



Köszönöm a meghívást  :D



Itt vannak a kérdések (5 db).  A lehetőségeket ki is lehet egészíteni, vagy teljesen  saját véleményt írni,  én a saját gondolataimat írtam le!



A.  Hogyan választod ki mi kerüljön az asztalra?

     1. Recept alapján, azt követően vásárolom meg a hozzávalókat.

     2. Az otthoni alapanyagokat felhasználva, kiegészítve.

     3. Másként/változó (mondd el, hogyan?)




A fejemben van egy listám, (amit a blogban is közzétettem már)  hogy mi legyen mindig otthon a főzéshez, ha valami kifogy, automatikusan pótolom. Ha jó áron szép zöldséget, vagy húst látok, azonnal eldöntöm, hogy mi legyen belőle, a többi hozzávalót úgy vásárolom meg, (természetesen az állandó készletet figyelembe véve) hogy a kigondolt ételt el tudjam készíteni.



B. Hogyan főzöl és blogolsz?

    1. Főzés közben fotózok, jegyzetelek.

    2. Főzés után fényképezkedek és leírom a receptet.

    3. Másként/változó (mondd el, hogyan?)






Elég gyakran fényképezek főzés közben is, de van, hogy egy-egy mozzanatot elfelejtek lefényképezni. Ha sokféle hozzávalóból készítem az ételt, akkor kis papírra leírom az összetevőket, nehogy valamit kifelejtsek  blogolás közben.  Van, hogy csak a végeredményt fényképezem le.





 C. Milyen alapanyagokat használsz?

     1. Kizárólag a legjobb minőséget - függetlenül az árától.

     2. A legolcsóbbat - függetlenül a minőségtől.

     3. Középminőséget - figyelek az árakra és a minőségre egyaránt.




Szívem szerint a legjobb alapanyagokból és legdrágábbakból főznék, de sajnos nem engedhetem meg magunknak. Nagyon kell figyelni az árra, ezért szeretek akciósan vásárolni (persze csak akkor, ha az akciós áru minősége kifogástalan). Külön örömöt jelent, ha ici-pici pénzből sikerül valami frenetikusan jó ételt készíteni. Fájdalom, hogy tengeri-herkentyűket csak ritkán engedhetek meg magunknak, pedig a gyerekek és én is nagyon szeretnénk többet enni.


D. Mennyire tartod be a receptben előírtakat?

     1. Teljes mértékben.

     2. Egyáltalán nem figyelem.

     3. Esetenként  hozzáadok, kihagyok belőle.






Főzésnél egyáltalán nem :) Szerintem mindig mindent másképpen főzök, mikor éppen hogy esik kezemre, vagy éppen milyen alapanyag van itthon. Ismerem a családom szájízét, és igyekszem mindig kedvükben járni, (és majdnem minden ételem csípős), annyi biztos a többi nem :D  

Mindenkit arra biztatok, aki nagyjából ismeri az alapanyagokat és az alap főzési technikákat, hogy improvizáljon bátran a konyhában!! :)
Ha nagy ritkán sütök, akkor ott azért igyekszem betartani a receptet, kivétel ez alól a lángos, és a palacsinta, mert ez a kettő is  "ahogy esik úgy puffan" alapon készül, szinte sose egyformán. 


E. Mennyire hasznosítod a fölöslegesnek tűnő adalékokat?

    (süteménylapok szélei, tojás egyik része - sárgája , fehérje stb...)

   1. Kidobom/elöntöm

   2. Azonnal felhasználom.


   3. Később felhasználom.





Süteményt ritkán sütök, de ha mégis, akkor a szélét is mindig hozzávágom, így nincs fölösleges süteményszél. A tojást, ha csak egy mód van rá igyekszem egyben/egyszerre felhasználni. Félek az eltett tojásfehérjétől (szalmonella), azt inkább kiöntöm.  Ha étel marad ki, azt megpróbálom úgy átalakítani, hogy ne kelljen semmit kidobni.


Akiket szeretnék meghívni a játékba:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése