2011. június 24., péntek

Virslis-grillkolbászos nyársak










Nagyfiam és Barátnője kitalálták, hogy szalonnát sütnének a kertben. Legszívesebben én is részt vennék benne, de most mégsem. Elkezdtem valamit, és nem akarom elrontani. Apának és legkisebbik Fiamnak se hiányzik a szalonnázás, mert az elmúlt időszakban - velem együtt - szépen kikerekedtek. Azért, hogy valami finomság nekünk is legyen vacsira, készítettem néhány nyársat. Lidl-ben kapható vastag, roppanós virslivel, magyaros-csípős grillkolbásszal, hagymával, zöldpaprikával, cukkinivel, gombával. Igaz, hogy időbe telt, míg mindent fölhúzgáltam a kis nyársakra, de megérte a munkát.  Sült zöldségekkel (paprikával és paradicsommal),  (aki tehette) friss kenyérrel,  nagyon finom vacsora kerekedett belőle. 







Az első tepsi nyárs





Hozzávalók:


néhány kisebb fej hagyma (6-7), 6 szál vastag roppanós virsli,  4 db magyaros-csípős grillkolbász, 1 szép cukkini, 4 zöldpaprika, 10-15 kisebb fej gomba, só, bors, olaj a kenéshez.


Minden feldaraboltam a képeken látható méretű darabokra, és kis grillpálcikákra húztam. Az elkészült nyársakat tepsibe raktam, mindkét oldalukat megkentem olajjal, a zöldségeseket megszórtam sóval-borssal, a virslis-grillkolbászost csak borssal és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöttem. A második tepsibe csak feleannyi nyárs került mint először, az üres helyre zöldpaprika, és hagymacsíkokat, valamint paradicsomkarikákat tettem, azokat is megkentem kis olajjal, meghintettem kevés sóval és borssal, úgy tettem be sülni. 






Virslis-grillkolbászos-cukkinis-gombás nyársak hagymával, zöldpaprikával




Virslis-grillkolbászos nyársak hagymával, zöldpaprikával

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki:) Én is próbálok megszabadulni egy kis feleslegtől, azok a kilók olyan könnyen felszaladnak:)

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd! Lefelé bezzeg... :(

    VálaszTörlés
  3. Na igen ez után a nyárs után jöhet a gyümölcssaláta!!

    VálaszTörlés