2011. június 27., hétfő

Saláta joghurtos-tejfölös öntettel, sajtokkal



Nagyon finom salátát készítettem, jó kis csípős öntettel, finom zsíros sajtokkal. Öröm volt elropogtatni.

Hozzávalók: 1 fej fodros saláta, fél paradicsom, néhány csípős paprika vég (nem a csípős, a hegyesebbik vége), fél kígyóuborka, fél jégcsapretek, 2 kis fej hagyma. Az öntethez: ugyanannyi 12 %-os tejföl és light joghurt (jelen esetben 5-5 evőkanál), só ízlés szerint, feketebors, csilipor ugyancsak ízlés szerint. Én 60 % zsírtartalmú brie sajttal és bluedino lapkasajttal, Legkisebbikem trappistával és lapkasajttal ette.

A salátát megmostam jól lerázogattam, és hagytam kissé száradni is, majd falatnyi darabokra téptem. A többi zöldséget már előzőleg (még a reggelihez) megmostam, így most azokat csak feldaraboltam. A paradicsomot egész kis darabokra, a paprikákat karikára, az uborkát és a jégcsap retket hosszában négy felé, aztán szeletekre, a kis hagymákat félbe és szeletekre. Elkészítettem az öntetet is, hagytam érni jó fél órát. Aztán szedtem a zöldségekből tányérokra,





megöntöztem az öntettel, és a tetejére pakoltam a különféle sajtokat. Már csak az elfogyasztás volt hátra, de az is csak pillanatok műve volt, mert nagyon nagyon nagyon finom volt ez a gazdag saláta :D








Saláta joghurtos-tejfölös öntettel, sajtokkal


9 megjegyzés:

  1. Jaj de guszta. Mostanában mi is ilyen könnyü dolgokat eszünk. Én is hasonlót raktam tányérra egyik nap, csak volt mellette egys picinyke kis husi is :)

    VálaszTörlés
  2. Mindig elfelejtem,hogy ilyeneket kellene ennem,és akkor nem lenne rajtam itt-ott felesleg!

    VálaszTörlés
  3. Egyetértek melissina2-vel, én is ilyeneket kellene egyek, főleg vacsorára, nagyon mutatós és egészséges.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm kedves Lányok!! Igen, mi is próbáljuk kicsit lefaragni a felkapkodott kilókat, sok gyümölccsel, zöldséggel. Én még nem mertem megméretkezni, Fiam 4 nap alatt ledobott 4 kilót!! - Testkontroll :)

    VálaszTörlés
  5. _Hmmm........nagyon guszta!!! Én pár napja szinte csak salátát eszem, de nem ennyire finomat, hiszen csak vegyes zöldség( paprika , uborka, paradicso, hagyma , só, pici olaj, pici ecet, pici ételízesítő kerül bele) , de sajna nem mennek le a kilók olyan könnyen rólam sem! :) Előbb-utóbb ezt is ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Marika!
    Sajna mostanában rólam sem olvadnak olyan könnyen a kilók. Amikor fiatalabb voltam, 4 hónap alatt 30 kilót adtam le éhezés nélkül testkontrollal! És végig ettem kenyeret, tésztát, krumplit, rizst és minden mást is, csak szétválasztva. Most a gyerekről megy le gyorsan, rólam csak cammog. Azt hiszem az idő előrehaladtával egyre nehezebb lesz. Ha a testkontrollról többet szeretnél olvasni, régi blogomban ÉLETMÓDVÁLTÁS címszó alatt megteheted. http://hzias.blog.kulinarisvilag.hu/2010/09/20/eletmodvaltas/

    VálaszTörlés
  7. Még valami! Régi blogomban a (tk) jelölésű receptek a testkontroll szabályai szerint készültek, a várakozási időket is leírtam utánuk.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon fincsi saláta, én is gyakran eszem ilyeneket. Igazad van, ahogy idősödünk valahogy a kilók egyre makacsabbul ragaszkodnak hozzánk.

    VálaszTörlés