2011. június 23., csütörtök

Rántott tökkarikák - tojás nélkül







És újra egy Anyukámék kertjéből származó zöldség, egy gyönyörű, duci tök  lett ma a vacsora második fogása a tegnapelőtt maradt gulyásleves után. A tököt megmosás és hámozás után vékonyan felszeleteltem, azután középről kivágtam a magokat tartalmazó szivacsos részt. A szeleteket besóztam, és állni hagytam kb. fél óráig, majd paníroztam: először rétes lisztbe, tojás helyett vizes lisztpépbe (hozzávalók: 10 dkg finom liszt, 3,5 dl hideg víz, kevés só), végül morzsába (ez a testkontrollban alkalmazható fehérje mentes panír). A panírozott tököket forró olajban szép pirosra, ropogósra sütöttem. Nagyon finomak az így készült rántott zöldségek, mert bármelyik zöldség megsüthető ebben a bundában, amit rántani lehet.  Érdemes kipróbálni azoknak, akik  nem használhatnak tojást, vagy ha épp csak kifogyott otthon :D.







Rántott tökkarikák - tojás nélkül

6 megjegyzés:

  1. Nagyon egyszerű étel és milyen finom:) Én szeretem a cukkinit is, meg a padlizsánt, meg mindenféle zöldséget rántva:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, guszta! Kifogom próbálni ezzel a bundával, szeretem a tököt és a padlizsánt is rántva, sőt még a krumplit is megpróbálom ezzel a technikával rántani!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ötlet,szeretjük a rántott tököt,cukkinit,padlizsánt,patiszont,és a panír isteni,még soha nem hallottam,és ki fogom próbálni!!!és a vacsorát szívesen töltöttem volna Nálad!!!és utána jöhetne a narancsos sütid!!!

    VálaszTörlés
  4. Maria, ez nagyon jól néz ki! Biztosan finom volt...:)
    A bundája különösen megtetszett:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól hangzik! Nálunk is kedvenc a tök, karfiol, krumpli rántva. Ezt a bundázási technikát is ki fogom próbálni, köszi!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Trollanyu, Éva, Mellissina2, Roza és Marika!
    Nagyon örülök, hogy tetszik ez a bunda. Érdemes kipróbálni, mert isteni ropogós vele a rántott zöldség. Mondjuk krumplit még nem rántottam így (meg máshogy se), de cukkinit, padlizsánt, karfiolt, tököt, brokkolit már igen, és mindegyik nagyon finom volt!

    VálaszTörlés