2011. május 29., vasárnap

Cseresznyés süti eper-banán "fagyival"





A tegnapi sütihez ma egy kis "fagyit" készítettem. Mesés volt  a kettő együtt.

A világ legegyszerűbben elkészíthető finomsága ez az epres-banános fagylalt. Alapja az érett, fagyasztott banán. Télen és tavasszal a már túl éretté vált banánokat megtisztítva bezacskóztam, és fagyasztóba tettem. Tudtam, hogy az sem fog kárba veszni, ha eljön az eperszezon. És így is lett. Ilyen banánból készült a fagylalt.  Hozzávalók:

  • 4 db fagyasztott banán, 

  • 15 szem érett eper, 

  • 2 evőkanál méz.

Nem volt más dolgom, hagytam a banánokat kissé kiolvadni, de éppen csak annyira, hogy a turmix kése már pürésíteni tudja. Utána beleraktam megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt eperszemeket és a mézet,  összeturmixoltam, és máris elkészült a finom fagyi. Ha kissé hígabbra sikerül, mint szerettük volna, akkor sincs probléma, csak zárható műanyag dobozba öntve be kell tenni  a fagyasztóba az összeturmixolt gyümölcsöket, néhány óra elteltével újra turmixolni, és fagylaltos kanállal adagolhatóvá válik. Nagyon finom, adalékoktól mentes, "csak" gyümölcsből készült fagyi :)  Önmagában is, vagy süti mellé mindenkinek szívesen ajánlom!!






Cseresznyés süti eper-banán fagyival

8 megjegyzés:

  1. A banán eper párosítás nagyon jó én is szoktam alkalmazni. Isteni a fagylaltod.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mária!
    Köszi,jó kis finomság,természetes elkészítem,főleg hogy nem kell hozzá fagylaltgép.Most megenném!!!!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg egyszerű, csupa gyümölcs, és fincsi :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon izgalmas, főleg az eper-banán fagyi. Finom lehet

    VálaszTörlés
  5. Köszi Bianka! Nagyon egyszerű, de nagyon finom! :)

    VálaszTörlés