2011. május 21., szombat

Újabb serpenyő teszt - palacsinta



Legkisebbik Fiam már tegnap is nagyon szerette volna, ha az új serpenyőt megint kipróbálom, de csak ma került rá sor, hogy palacsintát süssek, aminek receptjét itt lehet megtalálni. Annyit változtattam a recepten, hogy kétféle liszttel készítettem kb. felesben (rétes és finom liszt). Az többi hozzávalón nem változtattam, így a legnagyobb serpenyővel  19 db kb. 28 cm átmérőjű palacsintát tudtam sütni, amit most narancs-zselével (középső Fiam és Menyem hozták Angliából), és instant kakaóval töltöttem meg, mert a lekváros-kakaós palacsintát szeretik legjobban. Igazándiból a meggylekváros-kakaóst, de most meggylekvárom nincs itthon, ez a narancs viszont isteni finom.






Az új serpenyőben tényleg olaj nélkül sül a palacsinta :)





először a narancs-zselé





utána a kakaópor kerül bele







Narancs-zselés, kakaós palacsinta

3 megjegyzés:

  1. Látom Ti is ilyen sok-sok kakaóval szeretitek!Nálunk is ez a nyerő.:-)

    VálaszTörlés
  2. Én is készülök palacsintát sütni, húsosat is. Mi csak dzsemmel és kapros ordával esszük, a dzsemből az áfonya a menő.

    VálaszTörlés
  3. Nelli - Igen, a "Fiúk" így szeretik.
    Kati - Húsosat még nem sütöttem, gondolom a kapros-ordás is sós lehet. Az áfonyalekvárt én is szeretem.

    VálaszTörlés