2011. május 8., vasárnap

Csirketorta (sajtos rakott csirkemell csíkok)









A tegnap megmaradt két egész csirkemell elkészítéséhez egy nagyon jó receptet találtam a Házipatika.com  oldalán, amit egy kicsit kibővítettem. Először is a csirkemelleket lebőröztem, kifiléztem, így 4 jókora csirkemellfilém lett. A 4 csirkemell csontból zöldségekkel és csigatésztával isteni levest főztem. A csirketortát az alábbiak szerint készítettem el:

Hozzávalók:




  • 4 db nagyobb csirkemell filé (92 dkg)


  • rétes liszt 

  • 3 + 2 db tojás (3 a panírozáshoz, kettő a habarékba)

  • 35 dkg trappista sajt finomra reszelve

  • 1 cs (20 dkg) szeletelt bacon

  • 1 cs (10 dkg) szeletelt feketeerdei sonka

  • kb. 10-12 dkg leheletvékony pulykasonka

  • fél pohár nagy poharas, 12 %-os tejföl










A csirkemell filéket hosszában vékony csíkokra vágtam és besóztam. Egy jénai edényt kibéleltem először bacon csíkokkal, utána feketeerdei sonka szeletekkel. A besózott húscsíkokat lisztbe, kevés sóval elhabart tojásba, majd reszelt trappista sajtba forgattam és egy soron a baconnel és sonkával bélelt tálba sorakoztattam. Ezután csíkokra vágott pulykasonkát tettem rá egy sorban, majd újra a sajtba panírozott húscsíkok következtek. Megint sonkacsík sor, aztán a maradék húscsíkok sajtos bundában. Végül egy fél pohár 12 %-os tejfölbe beleütöttem 2 egész tojást, és hozzáöntöttem a panírozó tojás maradékát is, kissé megsóztam, botmixerrel habosra turmixoltam, és a sajtos csirkére öntöttem. Egy villával átmozgattam kicsit, hogy a habarék az aljáig hatolhasson. Tetejét beborítottam a maradék 6 szelet feketeerdei sonkával és 180 fokra állított sütőben másfél óráig sütöttem, hogy jól átsüljön. Körete sütőzacskóban mellette sült, kevés ételízesítővel és  margarinnal ízesített karfiolrózsa és brokkoli, a nem diétázóknak pluszban még burgonyapüré volt. Nagyon finom, ünnepi fogásnak is beillő ételt tálalhattam.









6 megjegyzés:

  1. Mária, ez nagyon ötletes, és szép, biztos finom is.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon megtetszett, az egész családnak nagyon ízlett. Csak a neve nem tetszett legnagyobbik Fiamnak. Azt mondta, másik név kellene ennek a finom kajának :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! Biztos finom is!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mária!
    Ez bizony nagyon jól néz ki,és gondolom ugyan olyan fincsi!!!és ötletes.

    VálaszTörlés
  5. Köszi Angéla és Melissina2! Tényleg finom volt!

    VálaszTörlés
  6. Ez nagyon jól néz ki:) Ki kell próbálnom:))

    VálaszTörlés