2011. május 1., vasárnap

Tarja sült zöldségekkel 2



Tarját már készítettem sült zöldségekkel, a különbség annyi, hogy most egész tarjából készült és nem vékonyra szeleteltből. (A hentes hölgyet megkértem, hogy csontozza ki, és vágja össze a csontot, abból csontlevest főztem gyorsfőző fedővel (szokásos jelzések után 30 perc alatt), de a mai ebédben a levest nem tálaltam fel, majd elteszem a hűtőbe, holnap hidegen leszedem róla a zsírt, és utána gondolom tovább). Szóval a tarját most én szeleteltem fel, jó "embörös", 2-2,5 cm vastag szeleteket vágtam, befűszereztem sertésfűszerrel és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam, alufóliával lefedtem (fényes oldala a hús felé), aztán előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 170 fokon sütöttem másfél óráig, majd a fóliát levéve, a húsokat megforgatva kb. 200 fokon még 10 percig. Amikor betettem  a húst sülni, egy másik tepsit is kibéleltem sütőpapírral, és a sült zöldségek hozzávalóit abba raktam. A maiban sült zöldségben ezek voltak:



  •   1 db nagyobb padlizsán

  • 10 db lecsó paprika

  •   1 db erős paprika

  •   4 db kisebb hagyma

  •   4 db sárgarépa

  •   3 db paradicsom

  •   2 fehér kanál sertéssül fűszerkeverék, pici só

  •   kevés olaj





A feldarabolt, megfűszerezett, pici olajjal meglocsolt zöldségeket a sütőbe toltam a hús alá. Mikor a húst megfordítottam, akkorra a zöldségek elkészültek, úgyhogy kivettem a sütőből, meg ne égjen. A fiúknak 10 db közepes krumpliból hagymás krumplit is készítettem mellé. Én a krumplit kihagytam, hogy kicsit light-osabb legyen az ebédem. Jó sok zöldséget ettem, de szerencsére a fiúk sem tiltakoztak ellene. Nagyon finom volt!!






Tarja sült zöldségekkel 




2 megjegyzés:

  1. Micsoda színvilág!De finom lehetett!
    Padlizsánt még sosem sütöttem így.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom volt! Szeretem-szeretjük a sült zöldségeket. Az a legjobb benne, hogy szinte bármilyen összeállításban el lehet készíteni. A fűszerezés olyan, mint a mellé készülő húsé. Azért is szeretem még, mert nincs vele sok gond, és egy "tűznél" megsül a hús és a köret is.

    VálaszTörlés