2011. május 1., vasárnap

"Olaszos" összecsukott melegszendvics



Tegnap a ballagási készülődés izgalmában, elfelejtettünk elmenni kedvenc pékségünkbe, hogy friss kenyeret-zsömlét vegyünk. Az este ez még nem is okozott különösebb problémát, mert Sógornőm  vacsorával felszerelve indított útnak bennünket. Ma reggel viszont szembesültünk a ténnyel, hogy csak szikkadt kenyér és zsömle van itthon, amit már nem kedvelünk annyira. Mentőötletként melegszendvics jutott eszembe reggelire, most egy kicsit "könnyített" változatban, ami azt jelenti, hogy margarin vagy vaj helyett olasz tésztaszószt használtam kenőanyagnak. Hogy még inkább a család szájízéhez igazítsam a fűszerességét, az üveges tésztaszószba jó adag csiliport kevertem. Ez a szendvics még hidegen is meleg lenne (ha maradt volna belőle)  :)

Hozzávalók:

  • szikkadt zsömle

  • Combino tésztaszósz (most csak sima paradicsom)

  • kevés csilipor - el is maradhat

  • felvágottak (sörkorcsolya maradék, lehelet vékony sonka)

  • trappista sajt



A pékségben, ahová járunk elég szép nagy zsömléket sütnek, így egy zsömléből két szendvicset tudtam gyártani. Először a zsömlék legtetejét vágtam le, majd elfeleztem őket. A két fél zsömlét még ketté vágtam, a feleket megkentem a csípős paradicsomszósszal, megszórtam csíkokra vágott sörkorcsolyával és sonkával, és ugyancsak csíkokra vágott trappista sajttal. Az előmelegített szendvicssütőben szép ropogósra sütöttem. A kisült szendvicseket grillrácsra szedtem ki, hogy ne párásodjanak le. A tányérra is azért tettem szalvétát alá.





Olaszos összecsukott melegszendvics


5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet, szívesen reggeliztem volna Nálad.

    VálaszTörlés
  2. Erről a szószról még nem is hallottam!Finom lehetett!

    VálaszTörlés
  3. egyszerű, de ötletes és finom

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mrita, Nelli, Hobbychef és Bors and Pepper, örülök, hogy tetszett az ötlet :) Annak külön örülök, ha ilyen sok pozitív visszajelzést kapok! Köszönöm!

    VálaszTörlés