2011. május 10., kedd

Csirkepörkölt tejfölös gombapaprikással



Nem akartam már tovább feszíteni a húrt, családomnál gomba ügyben, ezért kétféle "pörköltes" ételt főztem ma. Nekik csirkepörköltet, (most combokból), nekem tejfölös gombapaprikást-is! Tálalásnál a tésztára tettem egy csirke felső combot, kevés szafttal, aztán a tejfölös gombapaprikással "áthúztam" a csirkét. Nagyon finom lett. És így a családban is szent a béke, nincs hiszti a gomba miatt.

A csirkepörkölt hozzávalói: 1 nagy fej hagyma, kevés zöldpaprika, paradicsom, 4 db alsó comb, 4 db felső comb, 1-1 teáskanál sűrített paradicsom és erős paprika krém, 1 csapott fehér kanál só, 3 fehér kanál fűszerpaprika, 4 dl forró víz. Szokásos módon főztem, gyorsfőző fedővel a jelzések után 9 percig, utána hagytam magától visszaesni a pöcköt.

A gombapaprikás hozzávalói: 2 kis fej hagyma, 8 db közepes csiperke gomba, fél csapott fehér kanál szitált ételízesítő, 1 csapott fehér kanál rétes liszt, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 3-4 dl víz, 3-4 evőkanál tejföl, pici só. Ezt is szokásos módon főztem, először a hagymát dinszteltem meg, aztán a gombát is ráraktam, fűszereztem, aztán mikor elfőtte a levét leszórtam liszttel, hozzáraktam a pirospaprikát, vízzel felöntöttem, forrás után tejfölöztem, és kiforraltam. Tálalásnál még megpettyegettem tejföllel.

A tésztához: 0,5 kg tészta, 1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kevés olaj. Zepter módszerrel főztem a tésztát.






Csirkepörkölt tejfölös gombapaprikással

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése