2011. május 6., péntek

Fokhagymás cukkini



Ma nem kellett levest főznöm, mert volt még csontleves a hűtőben, csak jól felforraltam. Második fogásnak bolognai spagetti készült. Most külön főztem a mártást és a spagettit, mert  a mártáshoz fokhagymás cukkinit is készítettem, ami kiválthatja a tésztát (diétás célzattal). Nagyon finom volt ez az üde összeállítás, és szerintem sokkal kevesebb kalóriát tartalmazott, mintha tésztát ettem volna.



Hozzávalók (2 személyre is elegendő):



  • 6 db kis cukkini

  • kevés olaj

  • 1,5 fehér kanál ételízesítő

  • 2 kávéskanál fokhagyma granulátum

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • 1 dl forró víz

A cukkiniket csak megmostam, hosszában kettévágtam és kb. 2 cm vastagra szeleteltem. Teflon serpenyőben kevés olajat hevítettem, beleraktam a feldarabolt cukkinit, megszórtam ételízesítővel, fokhagyma granulátummal, őrölt borssal, és párolni kezdtem. Amikor saját levét már elforrta, kevés vizet öntöttem még alá és kb. 15-20 perc alatt készre pároltam. Bolognai mártással meglocsolva tálaltam.

A bolognai szószt most 1 kg darált húsból, 1 nagy fej hagymából, 1,5 fehér kanál ételízesítővel, 2 fehér kanál fűszerpaprikával, 2-2 kávéskanál pizzafűszer keverékkel és fokhagyma granulátummal , 1-1 kávéskanál oregánóval  és bazsalikommal, 1 liter 100 %-os paradicsomlével, 1 teáskanál édesítőszerrel főztem, a végén pici vizet adtam még hozzá (kb. 1 dl-t), amikor a paradicsomlevet már nagyon elforrta. A sütés módszere szerint főztem (zepter edények használatánál megtalálható), csakúgy, mint a tésztafőzés.






Fokhagymás cukkini bolognai mártással


3 megjegyzés:

  1. Az én Bazsimnak ezt el fogom készíteni!Nagyon finom lehet!Szereti a cukkinit és a fokhagymát is.

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon finom lehetett!! Imádom a cukkinit bárhogyan!

    VálaszTörlés