2011. július 8., péntek

Töltött csirkefarhát


Régebben nézelődtem a neten, és egy nagyon jó receptet találtam a NO SALTY  oldalán,  Big Boss receptjét, Töltött csirkefarhát címen. Annyira megtetszett, elhatároztam, hogy elkészítem, hiszen családunk minden tagja szereti a farhátat, legnagyobbik Fiamnak akkor ízlik leginkább bármilyen csirkés étel, ha abból készül, vagy az is van benne. Ma a Lidl-ben nagyon olcsón sikerült 2 doboz csirke farhátat (összesen 6 egész  volt benne) és 2 doboz levescsomagot  venni, ezeket már eleve úgy vettem meg, hogy  töltött farhát lesz belőlük. A levescsomagokból csak a 4 db májat használtam fel, a többiből holnap levest, vagy pörköltet főzök.
Hozzávalók:
  6 db egész csirke farhát
  só / sültcsirke fűszerkeverék
  3,5 db szikkadt zsemle
  hideg víz a zsemle áztatásához
  4 db szép nagy csirkemáj
  1 nagy csokor petrezselyemzöld
  1 db nyers tojás
  2 evőkanál zsemlemorzsa
  1 púpos és 1 csapott fehér kanál ételízesítő
  őrölt bors ízlés szerint
  kevés margarin.


A zsemléket megáztattam hideg vízben, majd jó alaposan kicsavartam. Hozzáadtam a kis kockákra vágott csirkemájat, megmosott, lerázogatott, egészen apróra vágott petrezselyemzöldet, egész tojást, zsemlemorzsát, ételízesítőt és őrölt borsot, jól összedolgoztam, és egyenletesen elosztottam az előre besózott, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatott 4 db csirke farhátba. Kettőt töltelék nélkül hagytam, mert Legkisebbikem nem szereti a tölteléket (ki érti ezt???). A két töltelék nélküli csirkét sültcsirke fűszerrel fűszereztem be, majd töltött farhátakra egy-egy darabka margarint raktam, alufóliával lefedve sütöttem 1 órán át 180-190 fokos sütőben, majd a fóliát levéve még 20 percig 225 fokon, félidőben megfordítottam, hogy a töltött farhátak bőre is ropogósra süljön.

A töltöttekhez petrezselymes újkrumplit, a töltetlen csirkéhez hagymás újkrumplit tálaltam. Mellé kovászos uborkát, vagy délről maradt majonézes-joghurtos salátát lehetett választani.  Nagyon finom, mégis pénztárca kímélő vacsoránk volt :) !!!





8 megjegyzés:

  1. Ki gondolta volna, hogy még a farhátat is lehet tölteni. Nagyon jó ötlet. Szeretjük mi is a farhátat, leginkább pörköltnek szoktam készíteni.Eddig annak készítettem, de ezután kipróbálom így is .Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kati és Éva! Érdemes kipróbálni, mert amellett, hogy pénztárca kímélő, még nagyon finom is!! :)

    VálaszTörlés
  3. Én eddig csak levesnek készítettem, ill. a zsíros részéből tepertőt (isteni). A töltött csirkefarhát jó ötlet, kipróbálom. Tényleg pénztárcakímélő, nálunk a piacokon 100-150 Ft-ért lehet kapni kilóját.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Hobbychef! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!! És tényleg nem drága :)

    VálaszTörlés
  5. Mária,komolyan mondom mindig tanul az ember lánya,farhát töltve,abban a pillanatban megcsinálom ahogy eltűnik ez a nyomorult hőség,mert ugye a sütőt addig messze elkerüljük.már jegyzem is fel.

    VálaszTörlés
  6. Ez aztán jó ötlet!:) Eszembe sem jutott volna, de ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  7. Kedves mellissina2 és Roza! én pont így gondoltam, amikor megtaláltam a receptet :) És ugyanolyan finom volt, mint a rendes töltött csirke, csak sokkal olcsóbb :))

    VálaszTörlés