2011. január 27., csütörtök

Csirke alsócombok orly módra petrezselymes párolt rizzsel






Amíg a leves főtt, elkészítettem a petrezselymes párolt rizst.

Hozzávalók:



  • 1 fej hagyma

  • kevés olaj

  • 3 főzőtasak paraboiled rizs

  • 2 fehér műanyag kanál ételízesítő

  • 5-6 púpos teáskanál szárított petrezselyemzöld (nyáron 1-2-3 csomó nagyon finomra vágott friss)

  • 1/2-1 kávéskanál őrölt bors ízlés szerint

  • 8 dl meleg víz

A hagymát apró kockákra vágtam, és kevés olajban megdinszteltem. Hozzáöntöttem   a főzőtasakokból a rizst, kissé lepirítottam, ráraktam az ételízesítőt, őrölt borsot, szárított petrezselyemzöldet, és nem túl meleg vízzel felengedtem. (Vigyázni kell, mert ha a rizsszemek nagyon forrók, ez is fröcskölhet, mint a gejzír). Lefedve, takarékon kb. 20 perc alatt puhára, pergősre párolódnak a rizsszemek. Kis kávéscsészébe nyomkodva, majd tányérra borítva tálaltam. (Egy kis csészébe 3 evőkanálnyi rizs fért.) 




Amikor a csirke alsó combok a fűszeres levesben már megfőttek, kissé hűlni hagytam, aztán megpergettem őket kevés sóval. Elkészítettem az orly masszát:



  • 15 dkg rétes lisztet

  • 2 egész tojást

  • fél fehér kanál sót, és 

  • 15 dkg sört (nem tévedés) 

sűrű, sima palacsintatésztává kevertem, ebbe forgattam az előfőzött húsokat, és forró olajban ropogósra, pirosra sütöttem. Vigyázni kell a sütésnél, mert ez is fröcskölhet. Párolt rizzsel és néhány szeletke ecetes uborkával tálaltam.





Csirke alsó combok orly módra, petrezselymes párolt rizzsel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése